Overtuigde Tadic neemt vanaf nu alle strafschoppen bij Ajax

20 augustus 2018, 07:50

Niet Lasse Schöne, niet Klaas-Jan Huntelaar, niet Hakim Ziyech. Nee, Dusan Tadic neemt vanaf nu strafschoppen bij Ajax. De Serviër ging tegen VVV-Venlo (0-1) in de slotfase achter de bal staan bij de Amsterdammers en schoot onberispelijk binnen. "Ik neem vanaf nu de penalty's", vertelde hij na de wedstrijd in De Koel.

Tegenover De Telegraaf ging hij in op het nemen van de strafschoppen. Recentelijk miste Schöne nog namens Ajax. "Elke strafschop is moeilijk. Je hebt als nemer meer te verliezen dan te winnen, maar ik hou er van om mijn verantwoordelijkheid te nemen", legt hij uit. "Dat doe ik bij Ajax en heb ik bij al mijn clubs gedaan." In Venlo betekende zijn treffer het enige doelpunt en dus de belangrijke overwinning.

Dat die tot stand kwam met behulp van de VAR, die een doelpunt afgekeurde van VVV-Venlo en Ajax en penalty gaf, deerde hem niet. Kritiek op Kevin Blom wilde hij in elk geval niet geven. "De referees zijn hier veel beter dan in Engeland, geen twijfel over mogelijk", aldus de aanvaller. "Maar deze beslissingen waren erg fair. De VAR overtuigt me steeds meer."

Tadic nam in zijn loopbaan namens elke club voor wie hij speelde strafschoppen. Zo miste hij in Enschede namens FC Twente nooit een officiële penalty. De enige keer dat hij vanaf elf meter miste in de Eredivisie, was tegen NAC Breda. Tegen FC Groningen hield NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zijn bal uit het doel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen