Van Hanegem heeft forse kritiek op Van Persie en falende 'Gio'

20 augustus 2018, 07:38

Willem van Hanegem is niet mild voor Feyenoord. Hoewel de ploeg uit Rotterdam afgelopen weekend wel won van Excelsior, is het clubicoon op z'n zachtst gezegd blij met de ontwikkelingen momenteel in De Kuip. Ook Robin van Persie krijgt een kritische noot over zijn te rooskleurige commentaar. "Ik werd er echt verdrietig van. Zo'n grote speler en zoveel onzin."

Dat schrijft De Kromme in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad, die hij ditmaal liever afgelopen vrijdag had geschreven na de uitschakeling tegen AS Trencín. "Trots, aanknopingspunten, pech. Die woorden vielen. Maar ze kwamen vijf doelpunten tekort om de nummer vijf van Slowakije uit te schakelen. Vijf!", schrijft hij. "Bij Feyenoord leggen ze de lat zo laag, dat je er inmiddels sloffend overheen kan stappen. Ze liggen nergens meer wakker van." 

Trainer Giovanni van Bronckhorst is volgens Van Hanegem schuldig: Jean-Paul Boëtius zou te hard zijn aangepakt. "Steven Berghuis schopte die Joey Sleegers van AS Trencín bijna ongelukkig en dat kon allemaal wel", aldus het icoon. "Van Bronckhorst heeft nooit een idee gehad waar hij Sofyan Amrabat moest neerzetten. Die jongen wil meer spelen, zo gek is dat toch niet? Ja, dat moet je afdwingen. Maar het is niet eens bekend waar hij moet spelen."

Ook bij andere spelers constateert Van Hanegem een serieus probleem. "Feyenoord koopt spelers die in de Eredivisie opvallen bij subtoppers, maar vervolgens in de Kuip nooit meer beter worden. Van Bronckhorst heeft Amrabat niet beter gemaakt. En Sam Larsson ook niet. En Marko Vejinovic ook niet. En ze waren niet goedkoop, hè." Volgens hem zouden talenten als Mohamed El Hankouri veel vaker de kans moeten krijgen in De Kuip, boven de middelmaat van buitenaf.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen