Real Madrid wint in eerste competitieduel zonder Ronaldo

20 augustus 2018, 00:06

Real Madrid heeft zijn eerste competitiewedstrijd zonder de naar Juventus vertrokken Cristiano Ronaldo in een overwinning omgezet. De Madrileense topclub zette voor eigen publiek vrij simpel Getafe opzij, dat met een 2-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Real Madrid staat door de zege op gelijke hoogte met FC Barcelona, dat wel een iets beter doelsaldo heeft.

De afgelopen jaren scoorde Gareth Bale de eerste Real Madrid-goal van het seizoen, maar tegen Getafe opende Dani Carvajal de score. Met een bekeken kopbal liet de verdediger doelman David Soria kansloos. Bale maakte weliswaar niet het eerste doelpunt, maar was wel de maker van de 2-0. Op aangeven van Marco Asensio schoot de Welshman knap raak.

Real Madrid speelde zondagavond nog niet in de sterkste opstelling. Zo kwam Luka Modric pas halverwege de tweede helft binnen de lijnen en bleef Raphaël Varane negentig minuten op de bank. Ook topaankoop Thibaut Courtois kreeg nog geen speeltijd, waardoor Keylor Navas onder de lat plaatsnam.