Nijhuis legt uit waarom VAR niet ingreep bij Heracles-doelpunt

19 augustus 2018, 18:18

Videoscheidsrechter Bas Nijhuis besloot zaterdagavond niet in te grijpen toen Heracles Almelo op 4-2 kwam tegen ADO Den Haag. Hoewel het doelpunt naar buitenspel riekte, meldde hij dat niet bij veldscheidsrechter Joey Kooij. Nijhuis legt in gesprek met RTV Oost uit waarom er niet is ingegrepen.

"We zitten daar in die videoruimte en daar worden meerdere wedstrijden gedaan. Wij zijn afhankelijk van de camera's van FOX. Als je bijvoorbeeld de vergelijking maakt met VVV - Ajax, daar waren tien camera's. Bij Heracles tegen ADO waren zes camera's. Dus dat houdt in dat wij het met zes camera's moeten doen", begint Nijhuis zijn uitleg. Assistgever Tim Breuker leek buitenspel te staan bij de 4-2, gemaakt door Kristoffer Peterson.

"Dat houdt ook in dat we bijvoorbeeld op de buitenspellijn geen camera's hebben staan, dus ik heb alleen een camera van bovenaf", gaat de scheidsrechter verder. "Dus dat doelpunt wordt gemaakt en mijn gevoel was ook dat het wel eens buitenspel zou kunnen zijn. Dan probeer je de camerabeelden terug te halen en kom je erachter dat je alleen het overview van boven hebt. Het lijkt buitenspel, maar daar kan ik niet 100% uit opmaken dat het echt buitenspel is. Ik heb geen hard bewijs dat het buitenspel is en dat komt gewoon omdat we te weinig camera's daar hebben staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen