Van Bronckhorst: "Afgelopen weken hebben veel kracht gekost"

19 augustus 2018, 21:36

Feyenoord heeft zondag een bewogen periode afgesloten met een 3-0 overwinning op stadgenoot Excelsior. Volgens Robin van Persie was er in de spelersgroep geen onrust na de dramatisch verlopen competitiestart, maar trainer Giovanni van Bronckhorst is opgelucht dat de Rotterdammers weer een keer de volle buit hebben gepakt.

Feyenoord werd een week geleden verslagen door De Graafschap (2-0) en werd midweeks door AS Trencin uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League. "De afgelopen weken hebben fysiek en mentaal veel kracht gekost", geeft Van Bronckhorst toe aan de NOS.

"We zijn niet geslaagd om verder te gaan in Europa. Dat is voor zowel mij als de club een teleurstelling. De start van de competitie verliep niet zoals we wilden. Het enige wat we konden doen, was deze wedstrijd winnen. We hebben behaald wat we wilden: drie punten", aldus de trainer van Feyenoord, die trots is op het resultaat in de stadsderby.

Goede invalbeurt Ayoub

Van Bronckhorst bracht zondag twintig minuten voor tijd Yassin Ayoub in het veld. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder maakte een prima indruk. "Yassin is een rasvoetballer, dat zie je vandaag ook", zegt de Feyenoord-trainer. "Hij had wat opstartproblemen waardoor hij niet alles heeft kunnen trainen en spelen. Nu heeft hij een positieve invloed uitgeoefend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen