Feyenoord boekt simpele zege in stadsderby op Excelsior

19 augustus 2018, 16:29   Bijgewerkt: 19 augustus 2018, 19:08

Feyenoord heeft zonder groots te spelen drie punten overgehouden aan de stadsderby met Excelsior. Robin van Persie, invaller Jerry St. Juste en Jan-Arie van der Heijden zorgden zondagmiddag voor de doelpunten: 3-0. Het spel van beide ploegen was lange tijd niet om over naar huis te schrijven. Feyenoord miste, net zoals donderdag, weer een aantal kansen en zette in het laatste kwartier pas écht aan, waardoor de zege uiteindelijk ruimer uitviel.

Het beste moment van de eerste helft vond niet plaats binnen de lijnen. Feyenoord-Excelsior was een duel dat in het teken stond van het Sophia Kinderziekenhuis. Na negentien minuten en twee seconden (1902, het oprichtingsjaar van Excelsior) gooiden de supporters in het uitvak knuffels richting de kinderen die in het vak daaronder zaten. Een prachtig moment.

Vlak daarna was het wél raak. Een prima aanval ging vooraf aan het doelpunt. Clasie opende prima op Larsson, die de bal in de loop aan Van Persie meegaf. De aanvoerder gaf Stevens met een laag schot het nakijken: 1-0. Die goal gaf Feyenoord echter geen vleugels. De thuisploeg stelde teleur en kon het Excelsior, dat Anouar Hadouir al na een half uur uit zag vallen, niet lastig maken. Dat tot teleurstelling van het publiek dat Feyenoord vlak voor het rustsignaal op een fluitconcert trakteerde. De Kralingers, met nieuweling Elias Mar Omarsson in de basis, wisten er op hun beurt overigens ook maar weinig tegenover te zetten.

De tweede helft bood niet veel meer vermaak. Feyenoord had het merendeel van het balbezit, maar wist pas in het laatste kwartier te imponeren. Na een prima aanval over vele schijven schoot invaller St. Juste uiteindelijk binnen: 2-0. Enkele minuten later miste Van Persie dé kans op de 3-0. Op aangeven van Steven Berghuis kon de captain voor een zo goed als leeg doel de derde maken, maar hij knalde de bal snoeihard op de lat.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6,5, Tyrell Malacia 6, Jan-Arie van der Heijden 7, Sven van Beek 6,5, Bart Nieuwkoop 6 (64. Jerry St. Juste 6,5), Tonny Vilhena 6, Jordy Clasie 7 (70. Yassin Ayoub -), Jens Toornstra 6, Sam Larsson 6 (58. Mohamed El Hankouri 6,5), Robin van Persie 7, Steven Berghuis 6,5.

Excelsior: Sonny Stevens 6,5, Lorenzo Burnet 6, Herve Matthys 6, Jugen Mattheij 6,5, Jeffry Fortes 6, Ryan Koolwijk 5,5, Ali Messaoud 6, Jerdy Schouten 6, Anouar Hadouir 6 (27. Denis Mahmudov 6,5), Elias Mar Omarsson 6 (76. Jinty Caenepeel -), Mikael Anderson 5 (86. Carlito Fermina -).

Man of the match: Jordy Clasie

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling[photo,116054,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen