De Jong ziet Utrecht revanche nemen voor zeperd in Eindhoven

19 augustus 2018, 16:04

FC Utrecht herstelde zich zondagmiddag tegen PEC Zwolle van de 4-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen PSV. De Domstedelingen kwamen nog voor rust op een 2-0 voorsprong en hielden die vast - zelfs toen zij na de rode kaart van Joris van Overeem met tien man verder moesten. Trainer Jean-Paul de Jong kan niets anders dan tevreden zijn over de manier waarop Utrecht zich heeft gerevancheerd.

"Ik ben zeer tevreden met de manier waarop we vandaag gespeeld hebben", begint De Jong op de website van Utrecht. "Ik heb een team gezien wat agressief was en druk vooruit had. Je weet dat je met PEC Zwolle een voetballende ploeg tegenover je hebt die altijd de oplossing zal zoeken. Daar konden we heel goed druk op zetten."

Waar Utrecht tegen PSV nauwelijks gevaarlijk werd, daar creëerde de ploeg van De Jong tegen PEC Zwolle wél voldoende kansen.  "Daarom ben ik zeer tevreden met de manier waarop we vandaag onze kansen hebben gecreëerd. Dat past ook in het spel wat we willen spelen", vervolgt de trainer, die Van Overeem twintig minuten voor tijd weggestuurd zag worden. "Vanaf dat moment hebben we gedisciplineerd gespeeld en bijna geen kansen weggegeven. Het spelen op de nul is nog altijd het succes waar je met je defensieve zekerheid op verder gaat bouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen