Van 't Schip weer onderuit: "Utrecht was een maatje te groot"

19 augustus 2018, 15:44

De start van het seizoen van PEC Zwolle is niet goed. Vorige week werd er thuis verloren van sc Heerenveen en zondagmiddag bleek het team niet opgewassen tegen FC Utrecht (2-0). Trainer John van 't Schip erkent zijn meerdere in de Domstedelingen.

"Utrecht was een maatje te groot", zegt Van 't Schip tegen RTV Oost. "En ze hebben ook verdiend gewonnen. Alleen, het is een proces waarin wij als team gewoon echt stappen maken en stappen moeten maken omdat we een nieuw elftal hebben. Wat wij gezien hebben in de voorbereiding en ook wat we zien gedurende de week als we trainen, geeft ons alle vertrouwen dat het goed komt. We zijn pas twee wedstrijden onderweg."

PEC speelde de laatste fase tegen tien man, maar kon ook toen geen vuist maken. Van 't Schip probeert nu vooral de rust te bewaren. "Het baart me nog geen zorgen. Ik heb vertrouwen in deze jongens, in deze ploeg. Alleen moet je daar uiteraard wel de tijd voor krijgen. Want er zijn zeven nieuwe jongens. Vandaag waren er weer drie die de tweede wedstrijd op eredivisieniveau speelden en dat is een hele snelle leerschool. Dat is belangrijk nu, hoe snel kun je met elkaar die stappen maken?"

Het zit nu even niet mee, weet de trainer. Volgende week wacht PSV. "Dat we klappen zullen oplopen, dat is duidelijk. Dat hebben we nu al twee keer gedaan. Maar het is belangrijk dat je daarin met elkaar karakter gaat vormen, waardoor je steeds sterker wordt en uiteindelijk ook gaat beseffen wat het inhoudt om op dit niveau te spelen. En dat is iets wat we heel snel ons eigen moeten maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen