Klaiber bezorgt Utrecht eerste punten tegen matig PEC

19 augustus 2018, 16:32

De eerste zege van het nieuwe seizoen is een feit voor FC Utrecht. In de Galgenwaard won het – niet op fraaie, maar wel effectieve wijze – met 2-0 van een matig PEC Zwolle. Het veelal trage spel werd nog eens extra vertraagd door meerdere VAR-momenten, waarvan er één na lang wachten tot een rode kaart voor Joris van Overeem leidde. 

Maar de 2-0 op slag van rust was wél een mentale dreun voor de Zwollenaren. Opnieuw had Gustafson een groot aandeel in de treffer. Hij gaf de bal mee aan Klaiber, die na een korte beweging zelf raak schot met links. Eerder was Klaiber al dicht bij een doelpunt met een inzet die net over vloog.

Maar ook met een man meer – die PEC tegen Heerenveen ook al had – kon het nauwelijks een uitgespeelde kans creëren. Door de nederlaag wacht het nog op de eerste punten van het seizoen. FC Utrecht bleek een maatje te groot en liet maar weer eens zien dat het thuis moeilijk te verslaan is.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Maarten Paes 7; Sean Klaiber 8 (90. Mark van der Maarel -), Emil Bergström 7, Willem Janssen 7, Leon Guwara 6, Nicolas Gavory 7; Urby Emanuelson 5, Simon Gustafson 8 (71. Timo Letschert -), Joris van Overeem 7; Sander van de Streek 7, Gyrano Kerk 6 (84. Cyriel Dessers -)

PEC Zwolle: Diederik Boer 5; Kingsley Ehizibue 7, Dirk Marcellis 5 (45. Sepp van den Berg 7), Darryl Lachman 5, Bram van Polen 6, Gustafo Hamer 5; Clint Leemans 7, Zian Flemming 6 (61. Denis Genreau 6); Younes Namli 7 (81. Stanley Elbers -), Mike van Duinen 6, Vito van Crooij 6

Man of the match: Sean Klaiber

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen