'Zuur gevoel' bij Smeets: "Sta hier achteraf met klotegevoel"

19 augustus 2018, 10:00   Bijgewerkt: 20 augustus 2018, 17:11

Fortuna Sittard leed zaterdagavond tegen PSV een zure nederlaag. In blessuretijd gingen de Eindhovenaren er alsnog met de winst vandoor in Zuid-Limburg. Het spel van Fortuna was echter prima. Jorrit Smeets, vorige week tegen Excelsior doelpuntenmaker en zaterdagavond wederom waardevol met een assist, blikt in gesprek met FCUpdate.nl terug op de thuisrentree van Fortuna in de Eredivisie.

"Achteraf sta ik hier toch met een klotegevoel. Ik denk dat de manier waarop we gespeeld hebben de reden is dat het publiek na afloop voor ons ging staan en applaudisseerde. In het voetbal gaat het echter om de punten en we hebben er nul", zo blikt Smeets terug. "Ik denk dat wij lef toonden en lieten zien dat we niet voor ze onderdeden. Het verschil tussen de kampioen en ons is echter dat zij de kansen die ze kregen wel afmaakten en wij een grote kans miste."

Smeets doelt daarmee op de mogelijkheid die Gavin Vlijter na drie minuten spelen kreeg. Oog in oog met Jeroen Zoet liet de aanvaller het na om zijn team snel op voorsprong te zetten. De landskampioen kreeg echter nooit vat op de promovendus, al liet Fortuna het na om na de gelijkmaker écht door te drukken. "Je smijt met je krachten. In het laatste kwartier hadden we het zwaar, dat kon je wel merken. Dat-ie dan op het einde nog valt maakt het natuurlijk extra zuur."

Ondanks dat de punten dus meegingen naar Eindhoven, was het spel van de geel-groenen én de sfeer in het Fortuna Stadion zaterdagavond meer dan prima, zo vond ook Smeets. "Het collectief is onze kracht. Je ziet dat iedereen hard voor elkaar werkt. Ik denk dat we hebben laten zien dat we voor niemand onderdoen. Daar moeten we kracht uit halen. Nu zijn we teleurgesteld, maar hopelijk kunnen we maandag de knop omzetten en door naar vrijdag (wanneer de ploeg op bezoek gaat bij ADO Den Haag, red.)."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen