Messi en Coutinho loodsen Barcelona langs Deportivo Alavés

19 augustus 2018, 00:10

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Primera División goed begonnen. Deportivo Alavés hield een uur lang stand in Camp Nou, maar moest vervolgens het hoofd buigen. Lionel Messi (twee keer) en Philippe Coutinho waren de doelpuntenmakers in de 3-0 overwinning.

Met een slimme vrije trap opende Messi de score. De Argentijn besloot om de bal niet over het muurtje van Alavés te liften, maar schoot het leder onder de springende tegenstanders door. Daarmee verraste hij doelman Fernando Pachecho en zette hij de 1-0 op het scorebord.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd prikte Barcelona er nog twee bij. De eerste werd gemaakt door Coutinho, die in de rust in het veld gebracht. Het slotakkoord was echter voor Messi, die in de blessuretijd Barça's derde en zijn tweede maakte.