Gisteren gemist: Ajax en PSV winnen nipt, Arsenal weer onderuit

19 augustus 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 18 augustus.

Ajax dankt de VAR bij zeer moeizame overwinning op VVV-Venlo

Ajax heeft zaterdagavond op bezoek bij VVV-Venlo met heel veel pijn en moeite gewonnen. In Limburg mocht het vooral de VAR danken dat er niet, net als vorige week, puntverlies werd geleden. In de eerste helft keurde hij een treffer van Martin Samuelsen af, vanwege shirtje trekken. En vlak voor het einde van de wedstrijd greep de VAR wederom in, waarna Kevin Blom Ajax een penalty gaf. Dusan Tadic faalde niet vanaf elf meter en bracht zijn ploeg de eerste zege in de Eredivisie. 

PSV ontsnapt aan puntverlies dankzij Rigo tegen Fortuna Sittard

Mark van Bommel heeft met PSV zijn oude jeugdliefde in de slotfase pijn gedaan. De promovendus leek lang een punt over te houden aan het duel met PSV door de gelijkmaker van Andrija Novakovich, maar evenals Ajax sloegen ook de Eindhovenaren laat toe op Limburgse grond. Daarvoor had het overigens geen VAR nodig, want die was door technische problemen amper beschikbaar in Sittard. Invaller Dante Rigo maakte aan het begin van de blessuretijd de winnende treffer uit de kluts: 1-2.

Arsenal toont veerkracht, maar verliest ook van Chelsea

Arsenal heeft ook de tweede wedstrijd onder Unai Emery verloren. Na de 0-2 nederlaag tegen Manchester City bleek de club uit Londen niet opgewassen tegen Chelsea. Arsenal kwam terug van een 2-0 achterstand, maar moest tien minuten voor tijd alsnog het hoofd buigen: 3-2.

Familie Nouri: "Er is nu een soort van communicatie"

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat het noodlot Abdelhak Nouri trof. De 21-jarige Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade, maar details over zijn gezondheidssituatie zijn de afgelopen periode niet gegeven. Om meer rust te krijgen, heeft de familie van Nouri in een interview met de NOS verteld over de huidige situatie van de Ajacied.

Cocu's Fenerbahçe krijgt nieuwe tik: nederlaag in competitie

Phillip Cocu heeft een slechte week achter de rug als trainer van Fenerbahçe. De Turkse topclub heeft een paar dagen nadat het niet lukte om de play-offs van de Champions League te bereiken een nieuwe tik geïncasseerd. Zaterdagavond ging de club in competitieverband onderuit bij Yeni Malatyaspor: 1-0.

Juventus boekt late zege bij vuurdoop Cristiano Ronaldo

Juventus heeft bij het debuut van Cristiano Ronaldo een benauwde zege geboekt. De club uit Turijn stevende lange tijd af op puntverlies, maar door een doelpunt in de blessuretijd ging de zege tóch naar de regerend landskampioen. Ronaldo kwam bij de 2-3 zege op Chievo Verona niet tot scoren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen