Arsenal toont veerkracht, maar verliest ook van Chelsea

18 augustus 2018, 20:37   Bijgewerkt: 18 augustus 2018, 20:51

Arsenal heeft ook de tweede wedstrijd onder Unai Emery verloren. Na de 0-2 nederlaag tegen Manchester City bleek de club uit Londen niet opgewassen tegen Chelsea. Arsenal kwam terug van een 2-0 achterstand, maar moest tien minuten voor tijd alsnog het hoofd buigen: 3-2.

Het eerste bedrijf verliep spectaculair. Na negen minuten spelen opende Pedro de score, waarna Arsenal via Pierre-Emerick Aubameyang al snel op gelijke  hoogte leek te komen. De spits mikte van dichtbij echter over, waarna in de volgende aanval Chelsea via Álvaro Morata op 2-0 kwam.

Daarna was het echter de beurt aan Arsenal, dat door een rake knal van Henrikh Mkhitaryan de aansluitingstreffer maakte. Diezelfde Mkhitaryan stond ook aan de basis van de 2-2 die niet veel later volgde. Alex Iwobi maakte de gelijkmaker. Ondanks de inspanningen en de knappe comeback redde Arsenal het echter niet, want Marcos Alonso maakte in minuut 81 de 3-2 voor Chelsea.