NAC in eigen huis maatje te groot voor De Graafschap

18 augustus 2018, 20:26

De eerste zege van het seizoen voor NAC Breda is een feit. Voor eigen publiek was het met 3-0 te sterk voor De Graafschap. Mikhail Rosheuvel wees zijn ploeg overtuigend de weg met twee assists.

Terwijl veel supporters al op weg waren naar de bar voor een nieuw pilsje, viel vlak voor rust plotseling de openingstreffer. Het Rat Verlegh Stadion produceerde een orkaan van geluid toen Mitchell te Vrede de 1-0 binnenkopte uit een voorzet van Rosheuvel. De spits kwam oplettend voor zijn man en liet doelman Hidde Jurjus kansloos.

De fans in Breda lieten niet alleen blijdschap, maar vooral ook opluchting horen. Want het leek er lange tijd niet op dat NAC de eerste goal van de avond zou maken. De Graafschap had de organisatie achterin prima op orde en gaf – op een schot van Gianluca Nijholt na – vrijwel niets weg. De Superboeren waren zelf een enkele keer gevaarlijk via bekeken balletjes van Stef Nijland, maar vergaten zichzelf te belonen.

Met de voorsprong zaten de Bredanaren op rozen, maar de voeten gingen niet van het gaspedaal. Nijholt tekende na een uur voor de mooiste treffer van de avond door een voorzet bij de tweede paal knap binnen te glijden: 3-0. In de slotfase bloedde de wedstrijd zo goed als dood. NAC pakt de eerste punten van het seizoen, terwijl De Graafschap – na de zege op Feyenoord – op drie blijft staan.

Opstellingen en beoordelingen*

NAC: Arijanet Muric 6; Arno Verschueren 6, Menno Koch 6, Karol Mets 8, Greg Leigh 7 (70. Fabian Sporkslede -); Anouar Kali 7 (91. Marwin Reuvers -), Luka Ilic 7 (80. Paolo Fernandes -), Gianluca Nijholt 8; Mikhail Rosheuvel 9, Mitchell te Vrede 8, Mounir El Allouchi 7.

De Graafschap: Hidde Jurjus 7; Myenty Abena 4 (61. Bart Straalman 6), Sven Nieuwpoort 6, Ted van de Pavert 5, Leeroy Owusu 6; Erik Bakker 6, Stef Nijland 6 (45. Furdjel Narsingh 6), Jordy Tutuarima 5; Daryl van Mieghem 6 (55. Jordy Thomassen 6), Fabian Serrarens 6, Youssef El Jebli 5.

Man of the match: Mikhail Rosheuvel

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen