Spoorboekje: debuut Ronaldo, Ajax en PSV en transferweekje

18 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 23:24

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 18 augustus.

Nieuws

Debuut Cristiano Ronaldo

Juventus-fans kunnen zich opmaken voor het debuut van Cristiano Ronaldo. Hoewel de Portugees actief was op het WK in Rusland en wat later aansloot in de voorbereiding, krijgt de sterspeler meteen een basisplaats bij de opening van de Serie A tegen Chievo. De Oude Dame trapt een dag na Deadline Day in Italië af tijdens de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Serie A. 

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is in de meeste landen nog enkele weken geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Chelsea - Arsenal (18.30 uur)

Ga er maar aan staan: Unai Emery begint aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Arsenal. Het post-Wenger tijdperk en de eerste twee tegenstanders zijn Manchester City en Chelsea. De twee ploegen die de laatste jaren kampioen werden. Niet meteen het makkelijkste begin voor de Spaanse coach, die verloor bij zijn officiële debuut. Hoe vergaat het hem met The Gunners tegen Chelsea? 

VVV-Venlo - Ajax (18.30 uur)

Van een kolkende Johan Cruijff ArenA in de voorronde van de Champions League naar de trappen in De Koel. De Ajacieden konden er dinsdagavond nog om glimlachen, maar de realiteit is dat er gewonnen moet worden door de mannen van Erik ten Hag. En dat is vaak lastiger dan gedacht, na een duel waarin het juist heel makkelijk ging. "Het moet uit onszelf komen en dat is wellicht lastiger dan in de CL, als dat vanzelf gaat", aldus de coach.

 

Fortuna Sittard - PSV (20.45 uur)

Een bijzondere ontmoeting voor Kevin Hofland en ook PSV-coach Mark van Bommel. Die laatste denkt dat de ploeg uit Sittard de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337061/van-bommel-fortuna-kan-verrassing-van-seizoen-worden/,_blank,grote verrassing] van de Eredivisie wordt komend seizoen, maar wil bij zijn oude werkgever uiteraard gewoon drie punten meenemen. Een mooie uitdaging voor de Eindhovenaren, voor wie drie dagen later alweer de voorronde van de Champions League wacht. Hoe gaan zij hiermee om?

FC Barcelona - Alavés (22.15 uur)

Het was wederom een roerige zomer bij FC Barcelona. Andrés Iniesta stopte en een flinke lading B-spelers vertrokken, terwijl Arturo Vidal, Arthur, Clément Lenglet en Malcom allen naar Catalonië werden gehaald. Lionel Messi, de nieuwe aanvoerder, beloofde dat Barcelona de regie van Real Madrid in de Europese topcompetities zou overnemen nu Cristiano Ronaldo vertrokken. Toch willen ze ook in La Liga uiteraard gewoon winnnen.

Voetbal op tv

13.30 uur: Cardiff City - Newcastle United, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

16.00 uur: Tottenham Hotspur - Fulham, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

18.00 uur: Chievo - Juventus, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel 

18.30 uur: Chelsea - Arsenal, Ziggo Sport 14, live verslag van het Premier League-duel

18.30 uur: NAC Breda - De Graafschap, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: VVV-Venlo - Ajax, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: SS Lazio - Napoli, Ziggo Sport 14, live verslag van het Serie A-duel

20.45 uur: Fortuna Sittard - PSV, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Heracles Almelo - ADO Den Haag, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

22.15 uur: FC Barcelona - Alavés, Ziggo Sport 14, live verslag van het La Liga-duel

22.30 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

23.20 uur: Match of the Day, BBC 1, samenvattingen van de Premier League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen