FC Utrecht huurt Letschert en bedingt een optie tot koop

17 augustus 2018, 13:02   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 14:10

FC Utrecht heeft Timo Letschert definitief teruggehaald. De verdediger wordt voor een seizoen gehuurd van US Sassuolo en daarbij is ook een optie tot koop bedongen. "We zijn er trots op dat hij weer bij ons is teruggekeerd", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. Hij is na Leon Guwara, Nicolas Gavory en Emil Bergström al de vierde defensieve aanwinst.

"Timo is een verdediger die in Utrecht in feite geen introductie nodig heeft. Hij staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit en sterke persoonlijkheid. Timo is een sterke, snelle verdediger met veel voetballend vermogen", aldus Zuidam over Letschert, die nog wel een contract tot en met 2020 heeft bij zijn Italiaans werkgever. 

Eerder kwam Letschert al uit voor FC Utrecht. Die club nam hem over van Roda JC en verkocht hem vervolgens voor zo'n vier miljoen euro aan Sassuolo. In de Serie A kon hij echter nooit echt doorbreken en veroverde hij geen basisplaats. In het verleden speelde hij ook nog voor FC Groningen en in de jeugd van sc Heerenveen, Ajax en

Haarlem. Nu volgt dus een tweede periode in de Domstad.

"Aan de mentale en fysieke kracht koppelt Timo een goede traptechniek en passing. Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan", aldus Zuidam, die zich al actief toonde op de transfermarkt. Met name op het gebied van de defensie werd er het nodige gedaan.

Achterin hebben de Domstedelingen inmiddels bijna een luxeprobleem. De centrale verdedigers die tegen PSV speelden, zullen in het elftal op termijn vermoedelijk worden vervangen door Bergström en Letschert. In beide voetballers heeft Utrecht namelijk veel vertrouwen. Naar verluidt rekent de club nog op een vertrek van Ramon Leeuwin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen