Hofland kijkt uit naar de bijzondere ontmoeting met PSV

17 augustus 2018, 09:30

Wie een half jaar geleden had gezegd dat Kevin Hofland met Fortuna Sittard in de Eredivisie tegenover het PSV van oud-collega's Mark van Bommel en Jürgen Dirkx zou staan, was op zeker voor gek verklaard. Maar nadat Hofland overstapte naar Sittard en promoveerde is dat toch echt het geval tijdens de eerste thuiswedstrijd van de promovendus. "We hebben nog altijd een gezamenlijk WhatsAppgroepje en daarin houden we elkaar lekker scherp", glimlacht Hofland over zijn band met de PSV-staf. 

De assistent-trainer van Fortuna Sittard heeft veel zin in het treffen met de Eindhovenaren. "Als jeugdtrainer op De Herdgang heb ik jongens als Armando Obispo en Cody Gakpo, die nu vast bij de eerste selectie zitten, zelf nog begeleid", vertelt hij op de clubsite van de Eindhovenaren. Ook met de huidige PSV-staf werkte hij nog samen.

Er is dan ook nog veel onderling contact. "Als de één iets over de andere ploeg zegt, volgt direct een screenshot. Of we jennen elkaar met dingetjes als 'we hebben jullie tactiek wel door'. Alles met een knipoog natuurlijk." Op het veld zal het echter negentig minuten even een stuk minder vriendelijk zijn. Dan gaat het erom, al is er volgens Hofland maar één favoriet: PSV.

"Natuurlijk zijn we realistisch en is PSV een ander kaliber dan dat Excelsior afgelopen weekend was, maar dat wil niet zeggen dat we ons neerleggen bij verlies", legt hij uit. "Tegen Excelsior heeft iedereen kunnen zien dat we de kwaliteiten hebben om in de Eredivisie te presteren. Als we het hele seizoen het lef uit de tweede helft durven te tonen, met strijd en passie onze wedstrijden ingaan ben ik ervan overtuigd dat we ons dit seizoen kunnen handhaven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen