Moniz niet trots op de tweede helft, maar blij met historische zege

17 augustus 2018, 09:29   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 14:48

Waar voor Feyenoord de uitschakeling in de Europa League een dieptepunt was, betekende voor Ricardo Moniz en AS Trencín het bereiken van de laatste voorronde juist een historisch hoogtepunt. Hoewel de coach niet trots was op het vertoonde spel in Rotterdam, hoopt hij wel dat dit een zege is die belangrijk blijft voor zijn club. "Dit is een historische overwinning."

Dat vertelde hij tegenover RTV Rijnmond. "Dit is de eerste keer dat de club zoiets meemaakt, een succesbeleving heeft tegen een club uit een hoger segment. Dat heb ik bij Red Bull ook meegemaakt in 2011. Hopelijk zorgt deze bewustwording voor een boost", vertelde de coach. "Maar goed. We moeten eerst nog een voorronde overleven."

Overleven lukte in De Kuip donderdagavond wel, ondanks een stormachtig begin van Feyenoord. "Het Legioen was fantastisch. En toen Botteghin die goal maakte, kwam het even op ons af. Maar we hadden toch de macht en creativiteit om gelijk te maken. Dat is een compliment." In de tweede helft kon Trencín niets anders dan achteruit lopen. "Daar ben ik niet heel trots op, maar verdedigen hoort er ook bij."

En dus kreeg het Nederlandse voetbal weer een tik. Niks nieuws onder de zon, concludeert Moniz. "Dat riepen we in 2007 ook al, maar we willen niet samenwerken. Er is zoveel intelligentie en zijn veel methoden in het buitenland. Je moet elke dag doorontwikkelen, maar in Nederland wordt het steeds vlakker. Balbezit alleen is niet genoeg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen