Stegeman over GAE: "Basisniveau moet echt verder omhoog"

17 augustus 2018, 08:54

Waar degradanten FC Twente, Roda JC en Sparta Rotterdam vlak voor de start van de Eerste Divisie volledig in de schijnwerpers staan, blijft John Stegeman met Go Ahead Eagles bijna volledig in de luwte. Met een nieuwe coach en bijna volledig nieuwe basiself, schijnt er ook weer licht aan de horizon in Deventer. Toch ziet Stegeman nog wel genoeg ruimte voor verbetering.

Als Stegeman begint in de opstelling zoals hij die voor ogen heeft (Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne; Navrátil, Verheydt, Džepar), dan staan er slechts twee spelers in de basis die vorig jaar ook actief waren bij de club: Jeff Stans en Orhan Džepar. En dat die laatste start, mag een kleine verrassing heten. "Hij heeft me niet teleurgesteld en krijgt zijn kans", aldus Stegeman tegenover De Stentor.

In het duel met Jong FC Utrecht, vorig seizoen de nummer laatst op het tweede niveau in Nederland, mag Stegeman eigenlijk geen misstap begaan tijdens de eerste speeldag. Toch rekent hij zich op voorhand zeker niet rijk. "We hebben een wisselende voorbereiding gehad. Ik streef perfectie na en dan moeten we negentig minuten dominant zijn. Zo ver zijn we nog lang niet. Ons basisniveau moet echt verder omhoog, anders zijn wij ook maar een modaal ploegje."

Toch zou een mooie overwinning voor Kowet in eigen huis een mooie opsteker zijn bij de seizoensstart. Te meer omdat de vermoedelijke concurrentie (FC Twente, Roda JC, Sparta Rotterdam, SC Cambuur en NEC) een zwaar programma heeft vrijdagavond en veelal tegen elkaar speelt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen