De Jong duidelijk over rol in Utrecht: "Ik ben eindverantwoordelijk"

17 augustus 2018, 08:35

Luc Nijholt stapte afgelopen week op bij FC Utrecht en vervolgens ging de ploeg van Jean-Paul de Jong ook nog eens met 4-0 onderuit tijdens de opening van het seizoen in de Eredivisie. Toch wil de oefenmeester van geen onrust weten in de Domstad, waar ze sinds dit seizoen op 'Engelse' wijze werken. De Jong als manager, Rick Kruijs en Marinus Dijkhuizen als veldtrainers. "Maar ik ben sportief eindverantwoordelijk", verduidelijkt de Jong.

Tegenover AD/Utrecht gaat de coach nog eenmaal in op de rolverdeling in de Domstad, om zo duidelijkheid te scheppen. "Ik sta voor de groep, maak de opstelling en bespreek met de veldtrainers en de staf op welke manier zij inbreng hebben op de veldtrainingen." Nijholt zou in die rolverdeling de rechterhand worden van De Jong, maar stapte op. "Luc voelde zich te veel op de achtergrond."

Het kleine relletje is inmiddels wel overgewaaid in de Domstad, toch zijn er bij de buitenwacht nog weleens twijfels over De Jong, over wie bij zijn aanstelling eveneens twijfels waren in de spelersgroep. De oefenmeester zelf kent echter geen twijfel en is vooral blij met de huidige rolverdeling in de technische staf.

"Ik weet dat ik in mijn staf mensen heb aan wie ik de verantwoordelijkheid kan delegeren. Dat is het vertrouwen dat ik in mensen heb en dat past in mijn stijl van leidinggeven. Dit is de rode draad waar wij voor gekozen hebben, waarmee we stafleden in hun kracht laten komen. Dat betekent niet dat ik aan de kant ben geschoven. Het gaat erom dat je evalueert, dat we kijken hoe het beter kan. Vandaar deze structuurwijziging", aldus De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen