Zenit poetst 4-0 nederlaag weg met zinderende 8-1 zege

Zenit poetst 4-0 nederlaag weg met zinderende 8-1 zege

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 augustus 2018 – Zenit St. Petersburg had voorafgaand aan deze donderdagavond dezelfde opdracht als Feyenoord, namelijk een 4-0 nederlaag wegpoetsen in de return van de Europa League-voorronde. De Russische formatie (op archiefbeeld) is daar glansrijk in geslaagd. De ploeg won donderdag met 8-1 in Rusland van Dinamo Minsk, wat voldoende was om een stunt van ongekende proportie te voltooien.

Net als Feyenoord verloor Zenit vorige week met 4-0. De topploeg uit Rusland ging echter niet bij de pakken neerzitten en trok vanavond ten strijde met de sterkste ploeg. Leandro Paredes zorgde al na twintig minuten voor de 1-0, maar verder kwam Zenit niet voor rust. Daardoor leek het wonder van de baan, zij het niet dat de ploeg in de laatste 25 minuten helemaal loskwam.

Christian Noboa en Artem Dzyuba (twee) zorgden ervoor dat er na 79 minuten een 4-0 stand op het bord stond. Zenit stond toen echter wel met tien man, omdat Leandro Paredes in de slotfase zijn tweede gele kaart had gekregen. Toen Seidu Yahaya er namens de bezoekers in de verlenging snel 4-1 van maakte, leek het wonder van de baan.

Maar Zenit wist zich wéér op te richten. Sebastian Driussi tekende in de 109ste minuut voor de 5-1 en vijf minuten later betekende een rake penalty van hattrickheld Dzyuba de 6-1. Dinamo Minsk pakte vervolgens nog rood en moest in blessuretijd van de verlenging nog twee goals incasseren. Robert Mak maakte ze allebei, waarvan één penalty. Het bekende het einde van een krankzinnige avond in het Petrovskiy Stadion, waar overigens zonder fans gespeeld moest worden. 

gerelateerd