Lukaku spreekt nu al over mogelijk afscheid bij nationale ploeg

16 augustus 2018, 17:46

Romelu Lukaku is pas 25 jaar, maar lijkt nu al zijn afscheid als international van België te regisseren. De spits heeft donderdag laten weten dat hij er aan denkt om over twee jaar, na het EK 2020, af te zwaaien.

Dat liet hij weten bij Business Insider. De topscorer aller tijden spreekt zich openhartig uit over de kwestie. "Ik ben nu 25 en nog niet helemaal aan mijn top. Ik beschouw elke speler dus nog als een concurrent voor mijn plaats bij de nationale ploeg. Ik wil dat voorlopig nog niet opgeven, maar ik denk er wel aan om te stoppen na het EK in 2020. Nog twee jaar en dan mogen ze mijn rol overnemen." 

Lukaku, die 40 goals in 75 interlands heeft gemaakt, beseft dat er de komende jaren meer verwacht zal worden van België. "De lat ligt nu hoger voor De Rode Duivels. België is het nu bij de start van een groot toernooi haast verplicht om de halve finales te halen. Voor minder gaan we niet meer. Er zit in elk geval talent aan te komen, al vraag ik me wel af of de volgende generatie voldoende honger heeft om voor het allerhoogste te strijden. Vandaag is het makkelijk om vanaf je dertiende tonnen geld te verdienen met voetbal, dus ik hoop dat mijn opvolgers even veel motivatie kunnen opbrengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen