FOX overtreedt regels: Feyenoord niet op open kanaal

16 augustus 2018, 19:48

Feyenoord tegen AS Trencín is vanavond (donderdag) niet op een open kanaal te bekijken op de Nederlandse televisie. FOX heeft de rechten voor het duel bemachtigd, maar zendt de wedstrijd uit op FOX Sports 1 en niet op een open kanaal. Daarmee overtreedt de zender de Mediawet, zo laat het Commissariaat van de Media en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) weten.

Alle duels van de Europa League en de Champions League staan op de zogenaamde evenementenlijst, omdat ze van nationaal belang zijn. Volgens de Mediawet moeten deze wedstrijden worden uitgezonden op een open kanaal dat minstens 75 procent van alle huishoudens moet bereiken zonder daarvoor te betalen. FOX had het duel dus op het open kanaal kunnen zetten, maar heeft dit nagelaten. De wedstrijd is alleen te bekijken op FOX Sports 1.

"Ze moeten de wedstrijden dus op hun open kanaal uitzenden óf het betaalkanaal open zetten voor iedereen'', aldus woordvoerder Sander van Dam van het Ministerie van OCW tegen het Algemeen Dagblad. Het is nu nog niet duidelijk of FOX hier alsnog voor kiest.

De uitwedstrijd van Feyenoord tegen Trencín was vorige week nog op het open kanaal RTL 7 te bekijken. De zender besloot de rechten voor de return in Rotterdam echter niet te kopen. Feyenoord is daarvoor vanavond te bekijken op FOX Sports 1, terwijl FC Basel tegen Vitesse op FOX Sports 2 te bewonderen is. Beide duels zitten dus echter de decoder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen