De Gier gaat beginnen met NEC: "De sfeer is echt positief"

16 augustus 2018, 16:00

NEC wil niet meer terugdenken aan het vervelende afgelopen seizoen en is klaar om een frisse start te maken. Trainer Jack de Gier start vrijdag aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Hij voelt dat de stemming binnen de club positief is.

Toen De Gier deze zomer instapte in Nijmegen, was de stemming slecht. Nu is dat veranderd, stelt hij vast. "Ik ben nu een paar maanden bezig en ik vind de sfeer echt positief. De groep zit goed in elkaar en de sfeer in de spelersgroep in gewoon goed. Als je kijkt naar de hele organisatie, kan ik daar iedereen wel in benoemen. We hebben afgelopen week een barbecue gehad met al het personeel er ook bij. Als je ziet hoe dat allemaal bij elkaar zit, is dat mooi om te zien. De basis is altijd samenwerken, voelen dat je er samen staat. Dan moeten we het nu laten zien als team, als selectie of de mensen op kantoor, we moeten het allemaal samen doen", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

NEC wil er vrijdag meteen bovenop klappen tegen Cambuur. "Iedereen is gretig en we willen ons graag laten zien aan ons thuispubliek. We gaan uit van voetballen, dat is onze basis en daar hebben we ook de spelers voor. Maar we moeten de tegenstander ook kunnen prikkelen met een andere speelwijze, bijvoorbeeld door de lange bal te gaan spelen. Ik hou er wel van om te kunnen variëren qua speelwijze."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen