Verdediger Werker: van bankzitter tot captain bij Roda JC

Verdediger Werker: van bankzitter tot captain bij Roda JC

16 augustus 2018 – Voor Roda JC begint vrijdagavond een compleet nieuwe missie: na de degradatie uit de Eredivisie is het zaak om zo snel mogelijk weer terug te keren op dat niveau vanuit de Eerste Divisie. De spelersgroep is echter bijna compleet anders, de club moest flink saneren en ook is er een nieuwe captain: Daryl Werker. Vorig seizoen was hij nog bankzitter in Kerkrade."Ik speelde een goede voorbereiding en startte in de basis. Nadat we de eerste vijf wedstrijden hadden verloren, belandde ik op de bank", blikt de verdediger terug op afgelopen jaar. "Aan het eind van de eerste seizoenshelft vocht ik me terug in het elftal en ook na de winterstop speelde ik goed. Toch nam Patrick Banggaard, na zijn komst in januari, mijn plaats in. Dat was apart omdat we in die periode prima presteerden en ik goed speelde. Natuurlijk was ik het daar niet mee eens. Ik heb daar met de trainer over gesproken, maar met zijn motivatie kon ik op dat moment niet zoveel."

Toch liet Werker zijn kop niet hangen. "Ik ging juist harder trainen omdat ik me bleef realiseren dat ik op de lange termijn er mijn voordeel mee zou doen", legt hij uit. Inmiddels is hij captain: "Zo snel kan het dus gaan in de voetbalwereld. Al moet ik natuurlijk ook zo reëel zijn dat ik geen aanvoerder was geworden als we nog in de Eredivisie waren uitgekomen."

Toch is het doel wel om daar ergens de komende jaren weer te staan, al is de weg zwaar. "We hebben als club en als selectie een jasje uitgedaan. Daarom moeten we accepteren dat onze groep kwalitatief minder is dan in het verleden", vindt Werker. "Met Jong Ajax, Almere City FC, FC Twente en NEC is de start pittig. Het zal sowieso een zwaar seizoen worden, maar we zullen ons gebrek aan kwaliteit moeten compenseren met fysieke kracht, inzet en duelkracht. Dát moet de insteek van dit seizoen zijn, te beginnen met de wedstrijd van vrijdag. Hopelijk trekken we uiteindelijk dan aan het langste eind."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021