Heraclied Osman opeens een grote ster nadat hij koos voor Syrië

Heraclied Osman opeens een grote ster nadat hij koos voor Syrië

16 augustus 2018 – Mohammed Osman is sinds deze zomer international van Syrië en dat heeft voor een forse verandering gezorgd voor zijn status in dat land. Sinds hij heeft gespeeld, heeft hij opeens een hele grote nieuwe fanschare, die regelmatig contact met hem zoekt. "Sinds ik international ben, krijg ik veel reacties."Dat vertelt de speler van Heracles Almelo tegenover TC/Tubantia. "Ik krijg zelfs e-mails, terwijl ik niet weet hoe ze aan mijn adres komen. De teksten zijn vaak in het Arabisch, dat vertalen mijn ouders. Er komen de laatste tijd ook brieven: of ik een foto van mezelf wil signeren en terugsturen, dat doe ik maar. Ik vind het best extreem, omdat ik een gewone jongen uit Arnhem ben."

Lang twijfelde Osman of hij wel international van Syrië wilde worden. "Ik zei steeds 'nee'. Ik ken veel Arabische dialecten niet en zou me niet verstaanbaar kunnen maken, dat vond ik geen prettig idee. Nu is Bernd Stange bondscoach, een Duitser die Engels spreekt. Een belangrijke reden om toch 'ja' te zeggen. Hij kent onze trainer weer goed."

Het moment dat hij de papieren ondertekende waarmee hij in actie kon komen voor Syrië werd, uitgezonden op tv. Osman: "Ik ging eten in de stad en werd meerdere keren aan mijn arm een restaurant in gesleurd. Ik kon overal eten. Als je zo veel liefde krijgt, voelt het snel als thuis." Mogelijk kan hij met het land meedoen aan de Azië Cup in januari.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021