Spoorboekje: Eerste Divisie van start met heerlijke krakers

17 augustus 2018, 07:00   Bijgewerkt: 16 augustus 2018, 22:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 17 augustus.

Nieuws

Reacties op Europese duels

Feyenoord en Vitesse werden allebei donderdag uitgeschakeld in Europa. Alle reacties op hun duels zijn vandaag bij ons te lezen. 

Specials

Welke Eerste Divisie-topploeg heeft de beste zaken gedaan?

De Eerste Divisie schiet vanavond (vrijdag) met misschien wel de sterkste bezetting aller tijden weer in gang. Met FC Twente tegen Sparta en NEC tegen SC Cambuur staan er meteen twee heerlijke duels op het menu. Interessant wordt om te kijken welke ploeg de sterkste en beste selectie heeft in de competitie. FCUpdate.nl kijkt samen met Remiqz vooruit en legt de aankopen van de vier topteams naast elkaar.

Wedstrijden

FC Twente - Sparta Rotterdam (20.00 uur)

Twee van de drie Eredivisie-degradanten staan tijdens de start van de Eerste Divisie tegenover elkaar. Sparta Rotterdam kende een rustige voorbereiding en boekte onder trainer Henk Fraser enkele goede resultaten, terwijl het in Enschede vooral onrust troef was. Toch kwamen de afgelopen week eindelijk de zo vurig gewenste versterkingen. Welke van beide ploegen is al het meest klaar voor dit duel? Sparta lijkt de favoriet.

FC Groningen - Willem II (20.00 uur)

Voor zowel de jongste, als ook oudste trainer van de Eredivisie (Danny Buijs versus Adrie Koster) begon het nieuwe Eredivisie-seizoen teleurstellend. En dus willen beide ploegen revanche nemen op hun valse start in de Eredivisie. Pakt één van beide ploegen de eerste zege van het seizoen of eindigt dit duel onbeslist?  

Girona - Real Valladolid (20.15 uur)

Na de Eredivisie, Ligue 1 en Premier League start vandaag ook de Primera Division. Hoewel het niet meteen het meestaansprekende affiche van het weekend is, is het wel een interessant duel. Hoe staat het gepromoveerde Valladolid ervoor, tegen de ploeg die vorig seizoen vriend en vijand verraste. Een aantal City-smaakmakers is wel vertrokken, dus is het de vraag hoe het ze zonder hen vergaat. 

Reims - Olympique Lyon (20.45 uur)

Memphis Depay liet zich bij de eerste competitieronde meteen zich bij Olympiqye Lyon, maar kwam vervolgens ook negatief in opspraak over vermeende uitlatingen over zijn werkgever. Zijn coach Bruno Genesio maakt zich daar niet al te druk over en liet woensdag nog weten dat hij Memphis een geweldige speler van wereldklasse-nivea vindt. Laat de Nederlander dat vanavond wederom zien?

Voetbal op tv

20.00 uur: Eerste Divisie Live, FOX, schakelprogramma met alle hoogtepunten

20.00 uur: FC Groningen - Willem II, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.35 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

22.10 uur: Real Betis - Levante, Ziggo Sport 14, live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen