Opvallend: er gaan La Liga-duels gespeeld worden in de VS

Opvallend: er gaan La Liga-duels gespeeld worden in de VS

16 augustus 2018 – Nadat eerder de Spaanse Supercup al buiten Spanje werd gespeeld, worden er in de nabije toekomst ook reguliere wedstrijden uit de Primera Division afgewerkt in het buitenland. De competitie heeft een overeenkomst gesloten met de Verenigde Staten om daar in de komende jaren duels te spelen. Dat is opgenomen in een vijftienjarige deal tussen La Liga en Relevant Sports. Met name FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid kunnen zich vermoedelijk op gaan maken voor tripjes naar de USA. De deal gaat per direct in, dus wellicht staan de eerste duels daar al op de planning komend seizoen. "Ons doel is om de passie voor het voetbal over de hele wereld te vergroten. Deze overeenkomst zal zeker zorgen voor meer populariteit in de VS en Canada", aldus Javier Tebas, voorzitter van La Liga.

Het is voor het eerst dat competitiewedstrijden buiten het thuisland van de eigen competitie gespeeld gaan worden in de Europese topcompetities. Hoe ze de precieze invulling voor zich zien bij de deal – hoe er wordt omgegaan met uit- en thuiswedstrijden en seizoenkaarthouders bijvoorbeeld – is nog niet bekend gemaakt. 

Vermoedelijk wordt het eerste duel komende winter al gespeeld, op de locatie Miami. De deal met Relevant Sports behelst overigens meer dan alleen duels in Amerika: ook krijgen ze de uitzendrechten als de overeenkomst met BeIN Sports is afgelopen en zijn er afspraken gemaakt over de merchandising en overige commerciële samenwerkingen. De samenwerking wordt gezien als een poging van de Primera Division om de Engelse Premier League financieel bij te benen. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019