Vitesse-keeper Eduardo heeft vertrouwen in een zege op FC Basel

Vitesse-keeper Eduardo heeft vertrouwen in een zege op FC Basel

16 augustus 2018 – Vitesse staat voor een zware opgave: na de pijnlijke 0-1 nederlaag tegen FC Basel in eigen huis dankzij een treffer van uitgerekend Ricky van Wolfswinkel, moet er in Zwitserland een klein wonder gebeuren om de Arnhemmers naar de volgende ronde te laten gaan. Eduardo, de Portugese keeper, heeft desondanks vertrouwen in een goede afloop."We weten dat het lastig wordt, maar we mogen ook vertrouwen hebben. We hebben een goede overwinning behaald tegen FC Groningen. Als we alles geven, is er nog van alles mogelijk. Misschien hebben we nu wel dat beetje geluk dat we in de thuiswedstrijd misten", vertelt de goalie tegenover De Telegraaf.

Eduardo hoopt van harte dat het lukt, al was het alleen al zodat hij nog meer wedstrijden kan spelen, nadat hij twee jaar op de bank en tribune zat bij Chelsea. "Ik heb twee jaar niet gespeeld en ik ben blij dat ik weer kan spelen en weer het beste van mezelf kan laten zien. Bij Chelsea trainde ik met de beste spelers ter wereld. Daar leer je veel van, maar jammer genoeg heb ik niet de wedstrijden gekregen die ik nodig had."

En in die wetenschap hoopt hij op een goed resultaat in Zwitserland. "We hadden het thuis helemaal niet verdiend om te verliezen. We speelden een fantastische wedstrijd en creëerden veel kansen. Als we nu wel scoren, is het weer open. Europees voetbal is enorm belangrijk voor de club, voor het team en voor onszelf."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019