Frankrijk is de lijstaanvoerder FIFA-ranking na WK-winst

16 augustus 2018, 10:11   Bijgewerkt: 16 augustus 2018, 13:15

Frankrijk is de nieuwe lijstaanvoerder van de FIFA-ranking. De wereldkampioen steeg door de zege in Rusland van de zesde naar de bovenste plek, dat onder meer ten koste gaat van Duitsland en Brazilië – dat nu derde staat. België stijgt ook één plekje en is nu de runner-up van de lijst. Nederland blijft ongewijzigd op de zeventiende plaats.

Hoewel Frankrijk de grootste stijging in punten maakte, ging Rusland het hoogste aantal plekken omhoog. Zij zijn terug te vinden op de 49ste plaats en dat is 21 plekken hoger dan ze stonden. Ook Kroatië (van twintig naar vier), Uruguay (van veertien naar vijf), Zweden (van 24 naar dertien) en Engeland (van twaalf naar zes) houden een forse stijging over aan hun goede WK.

Duitsland zakt logischerwijs ver weg na het dramatisch verlopen wereldkampioenschap. Zij waren de lijstaanvoerder van de FIFA-ranking, maar vinden zichzelf inmiddels terug op de vijftiende plaats. Ook Argentinië (van vijf naar elf), Egypte (van 45 naar 65) en Polen (van acht naar achttien) daalden flink door de zwakke prestaties in Rusland.

Dat Nederland zeventiende is gebleven en als enige land in de top-dertig niet is veranderd qua rangschikking, is overigens niet gek. In de nieuwe rekenmethode van de FIFA staat dat teams die niet in actie zijn gekomen, behouden hetzelfde aantal punten. Ook kost het punten als je verliest van een team dat lager staat op de ranglijst.  

De volledige toptien:

1. Frankrijk

2. België

3. Brazilië

4. Kroatië

5. Uruguay

6. Engeland

7. Portugal

8. Zwitserland

9. Spanje

10. Denemarken

Check hier de hele FIFA-ranking

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen