Messi meldt zich af bij Argentinië, zijn toekomst is in ongewisse

16 augustus 2018, 08:40

Lionel Messi heeft zich voor de komende oefenduels van Argentinië afgemeld. De duels met Guatemala (7 september) en Colombia (11 september) laat hij aan zijn neus voorbijgaan, waardoor ze in zijn thuisland vermoeden dat hij binnenkort bedankt voor de nationale ploeg. De woordvoerder van de Argentijnse voetbalbond heeft een definitief afscheid bovendien nog niet ontkend.

Hij gaf aan dat Messi de komende duels inderdaad ontbreekt en dat ze niet weten of een afscheid bij de AFA definitief is. Na wederom een teleurstellend eindtoernooi deze zomer deden de geruchten al de ronde, nadat Messi in 2016 eerder al een keer stopte. Destijds werd hij overgehaald om alsnog verder te gaan en schoot Argentinië hoogstpersoonlijk naar het WK in Rusland. Daar viel de sterspeler met zijn ploeg opnieuw tegen, met de uitschakeling tegen Frankrijk in de achtste finale.

Ongetwijfeld zal de nog aan te stellen nieuwe bondscoach een poging gaan doen bij Messi. Lionel Scaloni is de tijdelijke opvolger van de ontslagen Jorge Sampaoli: wellicht wacht Messi met het bekendmaken van zijn toekomst als er een definitieve keuzeheer is aangesteld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen