Robin van Persie: "Moeten ook niet doorschieten"

Robin van Persie: "Moeten ook niet doorschieten"

15 augustus 2018 – Feyenoord-captain Robin van Persie staat donderdagavond voor een loodzware kluif in de voorronde van de Europa League. De Rotterdammers moeten in De Kuip een 4-0 nederlaag tegen AS Trencín wegwerken. Toch blijft de spits hoopvol. "We willen het samen doen."Van Persie zelf stond niet op het veld toen Feyenoord vorige week werd weggespeeld in Slowakije. Hij vindt niet dat er meteen alarmfase één moet worden geslagen in Rotterdam en omstreken. Ook niet nadat ook van De Graafschap werd verloren. "We moeten ook niet doorschieten met z'n allen", vertelt hij tegen FOX Sports. "We hebben twee keer verloren. Dat is vervelend, maar dat kan. We moeten wel leren waar het fout is gegaan."

Desondanks vindt Van Persie het ook niet vreemd dat media en supporters wel extra druk op de schouders van de spelers leggen. "Dat hoort ook bij een topclub zijn. Ik weet hoe het werkt en weet hoe het weer de goede kant kan omslaan."

De routinier wil nog niet van opgeven weten en houdt zich vast aan de trainingen van deze week. "We hebben goed gewerkt. Tactisch hebben we veel dingen neergezet voor de wedstrijd van morgen. Wat ik kan beloven is dat we gretig en positief zijn. We willen het samen doen."

Donderdag treft Feyenoord in eigen huis Trencín. In De Kuip wordt om 20.30 uur afgetrapt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019