Rienstra naar Heerenveen: "Iets moois van maken"

Rienstra naar Heerenveen: "Iets moois van maken"

15 augustus 2018 – Ben Rienstra voetbalt de komende jaren in Friesland. De 28-jarige middenvelder is door sc Heerenveen weggeplukt bij AZ en tekent een contract tot medio 2021 in het noorden. "Het is mooi dat we met Ben een ervaren en allround middenvelder kunnen toevoegen aan onze selectie."Volgens de middenvelder zelf had hij ook naar andere clubs kunnen gaan, maar op de clubsite legt hij uit waarom hij naar Heerenveen wilde. "Uit het buitenland kwamen niet de clubs waar wij graag heen wilden. Dat was nog niet concreet. Op een gegeven moment ga je kiezen en dan is sc Heerenveen een mooie stap. We gaan er iets moois van maken."

Met ruim 200 wedstrijden in de Eredivisie mag Rienstra gerust een ervaren speler genoemd worden. Hij speelde eerder voor Heracles, PEC Zwolle, Willem II en AZ. Vorig jaar kende Rienstra op huurbasis een uitstekend jaar in Tilburg. Bij de Tricolores scoorde hij tien keer in dertig competitiewedstrijden.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met het binnenhengelen van Rienstra. "Het is mooi dat we met Ben een ervaren en allround middenvelder kunnen toevoegen aan onze selectie. Ben beschikt bovendien over scorend vermogen en heeft de afgelopen jaren in Nederland een goede cv opgebouwd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 17 februari 2019

  2. zaterdag 16 februari 2019