Dijks: "Bij Ajax fluiten ze als je een verkeerde pass geeft"

Dijks: "Bij Ajax fluiten ze als je een verkeerde pass geeft"

15 augustus 2018 – Mitchell Dijks vertrok deze zomer bij Ajax om zijn geluk te beproeven in Italië. Serie A-club Bologna werd zijn nieuwe werkgever en de verdediger geniet met volle teugen van het buitenlandse avontuur. Hij hoopt op mooie momenten in Italië. "Droom ervan om in het stadion van Juventus te spelen en die fans daar stil te krijgen."De back, die in Amsterdam niet meer op een basisplek kon rekenen en daarom zijn heil ergens anders zocht, gaat in gesprek met Il Resto del Carlino in op de nieuwe club en stad. "Bologna is echt prachtig. Ik ben nu op zoek naar een huis en wil mij met mijn vriendin settelen in de stad. Er heerst ook een ongelooflijke passie in Dall'Ara (het stadion, red)."

Met Filippo Inzaghi als coach krijgt Dijks trainingen van een oud-topspeler. De Nederlander is vergult met de samenwerking. "Hij is een trainer die met iedereen praat en die je je meteen op je gemak laat voelen." Bovendien is de belevenis in Italië anders dan in Amsterdan, merkt Dijks. "Bij Ajax fluiten ze je uit als je een verkeerde pass geeft. Maar hier steunen ze je."

Zijn eerste doelpunt heeft Dijks al te pakken, maar hij hoopt op meerdere mooie momenten in Bologna. "Ik droom ervan om in het stadion van Juventus te spelen en om die fans daar stil te krijgen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 februari 2019

  2. woensdag 20 februari 2019