Handwerker: "Lastig om dit seizoen door te breken in Keulen"

Handwerker: "Lastig om dit seizoen door te breken in Keulen"

15 augustus 2018 – Omdat Jonas Hector 1. FC Köln ondanks de degradatie trouw bleef, wilde Tim Handwerker (20) zijn geluk elders beproeven. FC Groningen zag zijn kans schoon en legde de linksback dinsdag op huurbasis vast.Handwerker speelde vorig seizoen nog elf wedstrijden in de Bundesliga. Omdat Köln degradeerde, hield Handwerker rekening met een vertrek van zijn grote concurrent Hector. Maar de international van Duitsland, die op het afgelopen WK nog twee wedstrijden speelde, besloot zijn jeugdliefde trouw te blijven.

"Hector had ook genoeg mogelijkheden, maar hij wilde Köln niet verlaten", zegt Handwerker in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb veel respect voor Hector, want het is een topspeler. Ik heb ook veel van hem geleerd, maar het was te lastig om dit seizoen door te breken in Keulen. En juist nu moet ik veel gaan spelen."

Volgens Ron Jans, de technisch manager van Groningen, is de aanwinst van de Trots van het Noorden een 'nette jongen' en een 'harde werker'. "Met een goede mentaliteit. Hij is technisch goed onderlegd en heeft een schitterende trap. We weten dat Köln nog steeds enthousiast is over Tim. Door hier belangrijk te zijn, kan hij zich sneller ontwikkelen. Dat is uiteindelijk ook weer gunstig voor Köln. Maar wij zijn eerst aan de beurt."

Lees ook: FC Groningen versterkt de defensie met Handwerker

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019