Sanerend Roda JC kan de stadionhuur niet ophoesten

Sanerend Roda JC kan de stadionhuur niet ophoesten

15 augustus 2018 – Roda JC kan de huur van het Parkstad Limburg niet ophoesten. De Limburgers willen minder gaan betalen voor het gebruik van de thuishaven. De gemeente Kerkrade reageert met verbazing. Momenteel bedraagt de huur 800.000 euro per jaar.Een groep ondernemers (G7), die de aandelen van clubeigenaar Frits Schrouff beheert, is flink aan het saneren en daarbij worden alle mogelijkheden bekeken. G7-woordvoerder Carel Bouckaert liet dinsdag op een supportersavond weten dat Roda niet langer van plan is te voldoen aan de huursom van 800.000 euro.

"Dat is gewoon niet op te brengen. We gaan op 10 september ons verhaal doen in de gemeenteraad. Daar zullen we ze aangeven dat ze geen keuze hebben", zei Bouckaert volgens De Limburger. "Ik wil wel eens zien wie hier de stekker eruit gaat trekken. Dat zal de gemeente in ieder geval niet zijn."

Wethouder financiën Bert Bejas reageert verbaasd in de krant. "We hebben laatst een kennismakingsgesprek gehad en toen is afgesproken dat ze op 10 september aan de Kerkraadse politiek komen mededelen hoe de vlag er bij Roda JC bijhangt. Dat is de enige afspraak die er nu ligt. Ik ben zeer verrast door deze uitspraken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019