'FC Twente verzoekt Velderman zijn functie neer te leggen'

15 augustus 2018, 07:40

De raad van commissarissen van FC Twente heeft algemeen directeur Erik Velderman gevraagd zijn functie neer te leggen. Van de RvC heeft hij wel het aanbod gekregen om terug te keren in zijn oude rol als financieel directeur. Dat meldt de Tubantia. Velderman begon in januari 2017 als financieel directeur. Dit voorjaar werd hij na het ontslag van Jan van Halst algemeen directeur.

Volgens de krant botste Velderman met de technische mennen van de club, waaronder technisch manager Ted van Leeuwen en hoofdscout Evert Bleuming. Ook zijn eis aan de gemeenteraad van Enschede voor een extra garantstelling van 7 miljoen deed stof op waaien. Twente had dat geld nodig, ander zou de club failliet gaan, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334810/fc-twente-wil-extra-garantstelling-en-dreigt-met-faillissement/,_blank,stelde Velderman destijds]. Die garantstelling kwam er niet, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335723/fc-twente-vindt-gemeente-en-investeerders-bereid-om-te-helpen/,_blank,maar door investeerders bleef de club in leven].

Het draagvlak voor Velderman onder het personeel, de gemeente en de investeerders zou zijn verdwenen. Wel wordt zijn financiële vakkennis gewaardeerd. Vandaar dat de RvC hem het aanbod heeft gedaan om aan te blijven als financieel directeur. Dit gaat ten koste van zijn salaris, die nu rond de drie ton per jaar ligt. In de Eerste Divisie verdienen clubdirecteuren tussen de 50.000 euro en twee ton per jaar.

Velderman wil er zelf niets over zeggen. "Er is op dit moment veel reuring, dat is duidelijk. Het kan schadelijk zijn voor mij en voor de club om daar nu iets over te zeggen, dus onthoud ik mij van commentaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen