Gudmundsson officieel speler van AZ: "Kan niet wachten"

Gudmundsson officieel speler van AZ: "Kan niet wachten"

14 augustus 2018 – Het was een kwestie van tijd, maar nu is Albert Gudmundsson dan eindelijk gepresenteerd bij AZ. De IJslander, die overkomt van PSV, tekent een contract voor vier jaar bij de club van trainer John van den Brom. De 21-jarige aanvaller kijkt uit naar zijn nieuwe ploeg. "Er zijn hier al veel IJslandse spelers geweest.""Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb en kan niet wachten tot ik op het veld sta", zegt de aanvaller op de website van de club. "Ik heb voor AZ gekozen omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen. Er zijn hier al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan. Met een paar van hen heb ik gesproken en ze waren positief over AZ."

Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is verguld met de IJslandse international als versterking. "Albert is een creatieve, technisch vaardige en snelle speler die heeft bewezen dat hij op verschillende posities in de aanval kan spelen."

Gudmundsson klopte al een tijdje op de deur bij PSV, maar een basisplaats afdwingen in het eerste elftal van de Eindhovenaren lukte ondanks goed spel bij Jong PSV niet. Nu gaat hij zijn geluk dus beproeven in Alkmaar. De transfer levert zo'n twee miljoen euro op voor PSV, dat ook een doorverkooppercentage heeft bedongen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019