Huntelaar: "Een trainer moet af en toe ook remmen"

Huntelaar: "Een trainer moet af en toe ook remmen"

13 augustus 2018 – Klaas-Jan Huntelaar heeft begrip voor de keuze van Erik ten Hag, die hem tegen Heracles Almelo rust gaf. Ten Hag spaarde Huntelaar met het oog op het drukke programma van Aja. "Een speler wil altijd spelen, maar een trainer moet af en toe ook remmen", zei Huntelaar maandag in de persconferentie in aanloop naar de return met Standard Luik."Ik heb ook wel wat dingetjes gehad. Daar moeten we misschien voorzichtig in zijn", aldus de spits. "Mijn hoofd was klaar om wat te laten zien. Ik heb ook een kans gehad en uiteindelijk is het niet gelukt."

Ajax moet dinsdag afrekenen met Standard Luik om de play-offs van de Champions League-voorronde te bereiken. Huntelaar zal dan weer in de basis staan. "Het kan voor ons een mooie wedstrijd worden. We hadden ons een betere uitgangspositie kunnen verwerven. Helaas hebben we dat niet gedaan. Morgen moeten we ons eigen spel spelen en vanuit daar kansen creëren. "

Een week geleden verspeelde Ajax in Luik een 0-2 voorsprong. Na rust sloop er te veel gemakzucht in het elftal. "We speculeerden iets te veel op de counter. We stonden redelijk kort bij elkaar, maar uiteindelijk moet wel iedereen die verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat we de bal terugkrijgen, zodat we kunnen counteren. Daarin hebben we in de tweede helft te veel fouten gemaakt."

Lees ook: Ten Hag: "Morgen spelen wij zeker in de sterkste opstelling"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 april 2019

  2. zondag 21 april 2019

  3. zaterdag 20 april 2019