Speler van de Week: Linssen trekt lijn van vorig jaar door

13 augustus 2018, 16:05   Bijgewerkt: 13 augustus 2018, 18:24

Bryan Linssen is de eerste Speler van de Week bij FCUpdate.nl. Met ingang van dit seizoen kiezen wij per speelronde een Speler van de Week. Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen. Na speelronde 1 kreeg Linssen van Vitesse de voorkeur boven Kristoffer Peterson (Heracles Almelo) en Myron Boadu (AZ).

Linssen kende al een sterk debuutseizoen voor Vitesse. De Limburger was een jaar geleden overgekomen van FC Groningen met niet eens hele denderend statistieken, vooral als we die in perspectief zetten. In zijn laatste seizoen voor de Trots van het Noorden scoorde de linksbuiten wel tien keer, maar bereidde hij slechts één doelpunt voor.

{image[328022][right-half][]}Die cijfers overtrof Linssen vorig seizoen ruimschoots: zestien doelpunten, en zes assists in de Eredivisie. Hij was zelfs in de race om topscorer te worden. In de play-offs om Europees voetbal kwamen er nog eens twee treffers en drie assists bij. Die lijn trok Linssen gisteren (zondag) feilloos door, tegen nota bene zijn oude club Groningen.

Zondagmiddag was hij effectief. Slechts twee keer nam Linssen het doel van Sergio Padt onder vuur, één keer was het raak. Hij reageerde alerter op een voorzet van Vyacheslav Karavaev dan zijn directe tegenstander Deyovaisio Zeefuik. Dat doelpunt had Vitesse nodig, want daarmee ontbrandde het duel en deelden de Arnhemmers een pak rammel uit: 5-1. Maar Linssen fungeert ook steeds meer als aangever. Zijn geweldige steekpass op Roy Beerens waar zondag een goal uitkwam, typeert dat. 

{image[328046][left-half][]}Een Linssen in deze vorm en met die enorme drive is een plaag voor iedere rechtsback uit de Eredivisie.  Ongetwijfeld staat hij op lijstjes van andere clubs. Voorzichtig vraagt men zich af of Linssen geen aanwinst zou zijn voor de traditionele top drie. Bij Feyenoord kunnen ze nog wel een goed functionerende linksbuiten gebruiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen