Tienerkeeper maakt indruk: "Totempaal in het doel staan"

12 augustus 2018, 23:41

Kjell Scherpen is voorlopig de meest geliefde tiener van Emmen en omstreken. Met een aantal uitstekende reddingen trok de doelman (18) de eerste Eredivisie-overwinning voor FC Emmen over de streep. Aanvoerder Anco Jansen is trots. "Hartstikke mooi voor zo'n jongen."

Net als de club zelf, debuteerde Scherpen op het hoogste niveau. Het werd een succes, want de FC won verrassend met 1-2 bij ADO Den Haag. Scherpen zelf leverde zijn bijdrage, onder meer door een inzet van Erik Falkenburg tegen de doelpaal de tikken en een vrije trap uit de kruising te halen. Zijn captain Anco Jansen zag het met genoegdoening aan. "We kregen het nog moeilijk", vertelt hij tegen FOX Sports. "Gelukkig hebben we een achttienjarige totempaal in het doel staan."

Vorig jaar keepte de tiener maar één wedstrijd in de Jupiler League, maar in Den Haag was daar niets van te merken. Eén redding staat Jansen nog heel goed bij. "Die vrije trap, dat is nu al de redding van het jaar. Hartstikke mooi voor zo'n jongen. Het is gewoon een heel goede keeper."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen