Zwak Feyenoord opent seizoen met nederlaag in Doetinchem

12 augustus 2018, 16:33

Feyenoord heeft de negatieve eerste week van het seizoen zondagmiddag op passende wijze afgesloten. Op bezoek bij promovendus De Graafschap liepen de Rotterdammers tegen een 2-0 nederlaag aan door een treffer van Fabian Serrarens in de eerste helft en een goal van Stef Nijland vlak voor tijd. Feyenoord kon in aanvallend opzicht zelf te weinig brengen en liet zich in de tweede helft van haar slechtste kant zien. Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius konden hun frustraties niet de baas en werden beiden met tweemaal geel van het veld gestuurd.

Promovendus De Graafschap had op haar beurt ook wel zin in een lekkere voetbalmiddag. Het begon in een kolkende Vijverberg fris aan het duel en had na twintig minuten ook best op voorsprong kunnen komen, toen Sven Nieuwpoort hoog klom en op de lat kopte. Tien minuten later was het wel raak. De Graafschap brak razendsnel uit en kon via Leeroy Owusu uithalen. Justin Bijlow bracht redding op het schot van Owusu, maar bezorgde daarmee ongewild de bal bij Serrarens. Die kon vrij uithalen en maakte van die gelegenheid dankbaar gebruik: 1-0. Feyenoord moest dus wederom achter de feiten aan, maar leek na de openingstreffer in frustratie verzand. Het tempo ging omlaag, het spel werd slordig en van uitgespeelde kansen was lange tijd totaal geen sprake.

Het werd er dus niet makkelijker op voor de Rotterdammers, die kort na de rode kaart ook nog eens de pech hadden dat een uitstekend schot van Boëtius via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiterde. Het bleek een van de laatste acties van de buitenspeler van Feyenoord. Nadat hij fors was doorgegaan op zijn tegenstander kreeg hij geel van Pol van Boekel, wat hij begroette met een cynisch applaus aan het adres van de arbiter. Die liet dat niet over zijn kant gaan en deelde direct kaart nummer twee uit, waardoor Boëtius zijn ploegmaat Botteghin kon opzoeken in de kleedkamer.

Met een achterstand van slechts 1-0 hield Feyenoord hoop op een late gelijkmaker. Het bracht aankoop Luis Sinisterra nog in het veld, maar ook die kon het tij niet keren. Dat leidde ertoe dat Nijland vlak voor tijd de score zelfs kon verdubbelen: 2-0. De punten gingen dus naar De Graafschap, en voor Feyenoord is er werk aan de winkel. Heel veel werk.

Opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Hidde Jurjus 6,5; Myenty Abena 6,5, Sven Nieuwpoort 6, Ted van de Pavert 5,5, Leeroy Owusu 6,5 (74. Robert Klaasen -); Erik Bakker 5 (62. Frank Olijve 5,5) , Stef Nijland 4,5, Jordy Tutuarima 5,5; Darryl van Mieghem 6 (68. Furdjel Narsingh 6), Fabian Serrarens 6,5, Youssef El Jebli 6,5

Feyenoord: Justin Bijlow 5,5; Jeremiah St. Juste 5 (46. Bart Nieuwkoop 5,5), Eric Botteghin 4, Jan-Arie van der Heijden 5, Calvin Verdonk 5; Jordy Clasie 5, Jens Toornstra 5 (80. Luis Sinisterra -), Tonny Vilhena 5,5; Steven Berghuis 5, Robin van Persie 6 (74. Dylan Vente-), Jean-Paul Boëtius 4,5

Man of the Match: Fabian Serrarens

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een boordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen