Vijfklapper voor wervelend Vitesse tegen FC Groningen

12 augustus 2018, 16:27

Vitesse heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. In eigen huis was het met maar liefst 5-1 te sterk voor FC Groningen. De bezoekers boden in de eerste helft veel tegenstand en waren meerdere malen gevaarlijk, maar na rust liep Vitesse uit - en dat deed het op schitterende wijze.

Vanaf minuut één lieten de Arnhemmers zien dat ze de Europese kater van Basel-thuis wilde wegspoelen. In blessuretijd deed uitgerekend Ricky van Wolfswinkel zijn oude club veel pijn (0-1), waardoor de uitgangspositie er ineens heel anders uitzag voor de return in Zwitserland. Maar in het openingsduel van het nieuwe seizoen tegen FC Groningen was die kater niet meer te zien.

Want Vitesse nam duidelijk het initiatief en speelde erg offensief, met Vyacheslav Karavaev en Alexander Büttner als veelvuldig opkomende backs. Het leidde na ruim twintig minuten verdiend tot de 1-0, toen Bryan Linssen goed voor z'n man kwam en de bal handig binnentikte. Na een frommeldoelpunt van Ritsu Doan leken we te gaan rusten in Gelredome met een 1-1 tussenstand, maar Matús Bero kopt een voorzet van Büttner overtuigend tegen de touwen.

Na rust ging het hard. Terwijl Roy Beerens en Jake Clarke-Salter eenvoudig mochten binnentikken, kwam het hoogtepunt op naam van Tim Matavz. De spits raakte in de eerste helft het aluminium met een geniale kopbal, en beloonde zichzelf toch nog met een goal. En wat voor een; hij nam de bal vol op de pantoffel en schoot raak in de bovenhoek, na een lobje van Bero. Ook Linssen bereidde een treffer knap voor met een bekeken boogbal.

Niet alleen de uitslag (5-1), ook het spel van Vitesse belooft veel goeds voor de return tegen Basel komende week. FC Groningen zal zijn eerste wedstrijd van het seizoen snel willen vergeten.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Eduardo 7; Vyacheslav Karavaev 7, Maikel van der Werff 7, Jake Clarke-Salter 7, Alexander Büttner 8; Navarone Foor 7, Thulani Serero 8, Matús Bero 7; Roy Beerens 7 (82. Thomas Bruns -), Tim Matavz 8 (75. Oussama Darfalou -), Bryan Linssen 9 (77. Mitchell van Bergen -)

FC Groningen: Sergio Padt 6; Género Zeefuik 5, Mike te Wierik 5, Samir Memisevic 6, Django Warmerdam 5; Ritsu Doan 7, Tom van de Looi 6, Ajdin Hrustic 6, Jesper Drost 5 (58. Uriel Antuna 6); Mimoun Mahi 6, Tom van Weert 7 (72. Ahmad Mendes Moreira -)

Man of the match: Bryan Linssen

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen