FC Emmen beleeft fantastisch Eredivisie-debuut in Den Haag

12 augustus 2018, 14:17   Bijgewerkt: 12 augustus 2018, 14:45

FC Emmen heeft zondagmiddag in Den Haag een droomdebuut beleefd tijdens haar eerste duel ooit in de Eredivisie. Op bezoek bij ADO had de promovendus een prima strijdplan in huis, door vanuit een uitstekende organisatie gedoseerd aan te vallen. ADO wist zich er geen raad mee en ging rusten met een 0-2 achterstand door treffers van Glenn Bijl en Anco Jansen. De aansluitingstreffer van ADO viel via Sheraldo Becker al vrij snel na de rust, waarna Emmen grote moeite had om overeind te blijven. Dat lukte wonderbaarlijk genoeg toch, waardoor men het Eredivisie-avontuur startte met een 1-2 zege.

Kleine kansjes waren er wel via Lex Immers en Nasser El Khayati, maar te vaak probeerde men het met een hoge bal voor de goal. Daar stond echter keeper Kjell Scherpen (18), die met zijn 2.03 meter zonder problemen die hoge voorzetten uit de lucht plukte. Het tempo van de wedstrijd zakte naarmate de eerste helft vorderde ondertussen steeds verder in en een treffer leek de enige manier om de partij open te breken.

Dat er in de Eredivisie andere wetten gelden dan een niveau lager merkte Emmen na de rust al snel. Het kwam zelf nog fris uit de kleedkamer en had kansen op de 0-3, maar het was ADO dat met wat geluk de aansluitingstreffer maakte. Becker haalde uit nadat Emmen de bal niet weg kreeg en dus was Scherpen dan eindelijk geklopt. ADO zette Emmen na de 1-2 met de rug tegen de muur en de kersverse Eredivisionist kwam er even niet meer aan te pas. Becker had tot twee keer toe na de aansluitingstreffer ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar handelde veel te wild en hielp zodoende beide kansen om zeep.

Doordat de gelijkmaker maar niet viel, nam de frustratie bij ADO richting het Haags Kwartiertje weer behoorlijk toe. Emmen bouwde het ondertussen helemaal dicht achterin en probeerde met man en macht de 1-2 over de streep te trekken. Met vijf minuten blessuretijd bleek dat een heel karwei, maar ADO kon het tij niet meer keren en dus had FC Emmen tijdens haar debuut direct de eerste zege te pakken.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 6; Dion Malone 6 (75. John Goossens -), Tom Beugelsdijk 6,5, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 5,5 (75. Thijmen Goppel -); Lex Immers 7, Abdenasser El Khayati 6, Danny Bakker 6,5; Sheraldo Becker 6, Erik Falkenburg 5, Melvyn Lorenzen 5,5 (58. Elson Hooi 5,5).

FC Emmen: Kjell Scherpen 7; Glenn Bijl 6,5, Keziah Veendorp 6, Nick Bakker 6, Gerson Klok 6; Wouter Marinus 6,5, Anco Jansen 7 (93. Tim Siekman -), Hilal Ben Moussa 6 (79. Stef Gronsveld -); Luciano Slagveer 6,5, Nicklas Pedersen 5,5 (68. Michael Chacón 5,5) Caner Cavlan 5,5.

Man of the match: Anco Jansen

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen