Bijlow is nu echt een prof: "Hij was een beetje een flierefluiter"

12 augustus 2018, 11:16

Het heeft even geduurd, maar het kwartje is gevallen bij Justin Bijlow. Het grote talent is dit seizoen de eerste doelman van Feyenoord en dat terwijl hij nog maar negentien jaar is. Volgens Maarten Stekelenburg, die hem meemaakte bij jeugdteams van Oranje, heeft de keeper een goede ontwikkeling doorgemaakt.

Stekelenburg coachte Bijlow bij het Nederlands elftal onder 17 en onder 19. Hij zag de keeper door de jaren heen veranderen. "Justin was toen een klein beetje een flierefluiter. De laatste jaren is hij echt prof geworden. Hij focust zich op zijn eigen ontwikkeling en heeft de zaken binnen en buiten het veld goed voor elkaar wat betreft voeding en levensstijl. Dat zie je nu terug", zegt hij tegen de NOS.

De geboren Rotterdammer heeft echt een Feyenoord-hart, weet de coach. "Hij had meerdere keren de kans om uitgeleend te worden, maar hij maakte bewust de keuze om bij de club te blijven. Het is natuurlijk een kind van de club en ik denk dat het een doelman is die zich aan een hoog niveau kan optrekken. Als hij dat blijft doen, zie ik hem wel voor langere tijd de keeper van Feyenoord 1 zijn."

Bijlow speelt zondagmiddag om 14.30 uur met Feyenoord tegen De Graafschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen