Fortuna Sittard viert terugkeer met punt bij Excelsior

Fortuna Sittard viert terugkeer met punt bij Excelsior

11 augustus 2018 – In hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen hebben Excelsior en Fortuna Sittard zaterdagavond de punten terecht gedeeld (1-1). De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong in Kralingen, maar zag de Limburgers langszij komen en keek even later ook nog tegen een rode kaart aan. Voor de neutrale kijker was Excelsior – Fortuna Sittard een ontzettend aantrekkelijke wedstrijd. Er werd bij vlagen uitstekend gevoetbald, het ging over en weer, beide ploegen gingen vrijwel gelijk op en er waren kansen in overvloed.De beginfase was overduidelijk voor Excelsior. Na de 1-0 van Jurgen Mattheij, die een corner van Anouar Hadouir bij de tweede paal sterk binnenkopte, leek de thuisploeg uit te gaan lopen. Het liet goed veldspel zien via middenvelders Luigi Bruins, Ali Messaoud en aanvoerder Ryan Koolwijk. Op een gegeven moment barstte Excelsior van het zelfvertrouwen, wat duidelijk te zien was aan de vele passes met buitenkant-voet.

Totdat Jorrit Smeets de bal plotseling vanuit een bijna onmogelijke hoek achter doelman Alessandro Damen krulde. Hij leek te willen voorgeven, maar schoot het speeltuig knap met een boog in de verre hoek: 1-1. Even later kreeg Bruins ook nog eens rood van scheidsrechter Siemen Mulder. Hij kwam onbeholpen en wild in, maar hield zich op het laatste moment nog redelijk in. Geel was meer dan terecht geweest; rood wat zwaar bestraft.

Fortuna Sittard werd sterker en sterker na de rode kaart, en kreeg nog een handjevol goede kansen. Maar ook Hadouir kon Excelsior op zijn beurt weer op voorsprong brengen op aangeven van Messaoud. Doelman Alexei Koselev voorkwam in een dreigende situatie ook nog de tweede treffer van de Rotterdammers.

In de slotfase drongen de Limburgers nog wel aan met een man meer, maar werd de wedstrijd niet beslist. Dat was ook iets te veel van het goede geweest. Een gelijkspel in Kralingen was op z'n plaats (1-1), en zo pakt zowel Excelsior als Fortuna een punt in de eerste speelronde.

Opstellingen en beoordelingen*
Excelsior: Sonny Stevens 6 (26. Alessandro Damen 6); Jeffry Fortes 7, Jurgen Mattheij 8, Hervé Matthys 7, Lorenzo Burnet 6; Ryan Koolwijk 7, Ali Messaoud  8 (91. Carlito Fermina -), Jerdy Schouten 6; Luigi Bruins 6, Anouar Hadouir 7 (79. Robin van der Meer -), Mikael Anderson 6

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 8; Alessandro Ciranni 6, Wessel Dammers 7, Kai Heerings 7, Michael Pinto 7; Ahmed El Messaoudi 7, Mark Diemers 7, Jorrit Smeets 7 (69. Gavin Vlijter 6); Lisandro Semedo 7, Andrija Novakovich 5, Lars Hutten 7 (81. Finn Stokkers)

Man of the match: Ali Messaoud
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 juni 2019

  2. dinsdag 18 juni 2019