Gisteren gemist: dramatische start Ajax, PSV wint overtuigend

12 augustus 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 11 augustus.

Ajax begint dramatisch met gelijkspel tegen Heracles

Ajax heeft zijn openingswedstrijd van het nieuwe competitieseizoen niet weten te winnen van Heracles. De Almeloërs kwamen vlak voor tijd zelfs op voorsprong, waarna aanvoerder Matthijs de Ligt Ajax toch nog naar een punt kopte in Amsterdam.

Oerdegelijk PSV start seizoen met royale thuiszege op FC Utrecht

PSV is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een probleemloze avond tegen FC Utrecht. De als Eredivisie-trainer debuterende Mark van Bommel zag zijn ploeg niet groots, maar wel degelijk voor de dag komen. Dankzij uitblinker Gastón Pereiro, Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries liep de regerend landskampioen zaterdagavond uit naar een royale 4-0 overwinning. FC Utrecht voetbalde voor rust nog behoorlijk mee, maar legde in de tweede helft het hoofd in de schoot.

Fortuna Sittard viert terugkeer met punt bij Excelsior

In hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen hebben Excelsior en Fortuna Sittard zaterdagavond de punten terecht gedeeld (1-1). De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong in Kralingen, maar zag de Limburgers langszij komen en keek even later ook nog tegen een rode kaart aan. Voor de neutrale kijker was Excelsior – Fortuna Sittard een ontzettend aantrekkelijke wedstrijd. Er werd bij vlagen uitstekend gevoetbald, het ging over en weer, beide ploegen gingen vrijwel gelijk op en er waren kansen in overvloed.

VVV-Venlo wint dankzij VAR van onmachtig Willem II

VVV-Venlo heeft zaterdagavond de eerste driepunter van het seizoen geboekt, dankzij een uiterst stabiele verdediging, een prachtige goal van Danny Post en een goed keepende Lars Unnerstall. Maar één keer zat de PSV-huurling in Venlose goal mis, en toen bracht de VAR onder leiding van Kevin Blom uitkomst: de treffer van Fran Sol werd afgekeurd. Willem II was over negentig minuten aanvallend te onmachtig en vermaakte het thuispubliek dus niet: 0-1.