Ajax begint dramatisch met gelijkspel tegen Heracles

11 augustus 2018, 20:32   Bijgewerkt: 11 augustus 2018, 20:43

Ajax heeft zijn openingswedstrijd van het nieuwe competitieseizoen niet weten te winnen van Heracles. De Almeloërs kwamen vlak voor tijd zelfs op voorsprong, waarna aanvoerder Matthijs de Ligt Ajax toch nog naar een punt kopte in Amsterdam.

Halverwege klonk er een licht fluitconcertje in de Johan Cruijff ArenA. Want van het flitsende spel tegen Sturm Graz en het uitduel met Standard Luik was bij de Eredivisie-start tegen Heracles geen sprake. Er werden nauwelijks echte kansen gecreëerd, terwijl het tempo opvallend laag lag. Op enkele schietkansen voor Hakim Ziyech na gebeurde er weinig.

Heracles was op zijn beurt niet naar de hoofdstad gekomen om te loeren op de counter. Het kreeg een paar goede mogelijkheden via de nieuwe spits Adrián Dalmau en oud-Ajacied Lerin Duarte. Duarte gaf bijna een geweldige glans aan zijn verjaardag met een wereldgoal tegen zijn voormalige club, maar zijn pegel van afstand vloog nét over het doel bij Andre Onana.

Door het vele tijdrekken van de Heraclieden kwamen er maar liefst zes minuten bij. Dat waren bloedstollende slotminuten voor Heracles, want Ajax bleef maar aandringen en was nog even heel gevaarlijk uit een paar corners van Ziyech. Uiteindelijk hield het toch stand en verslikt Ajax zich in zijn openingswedstrijd opnieuw tegen Heracles: 1-1.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 7; Noussair Mazraoui 6, Matthijs de Ligt 8, Daley Blind 6, Maximilian Wöber 5 (56. Frenkie de Jong 7); Carel Eiting 5, Donny van de Beek 6, Hakim Ziyech 7; David Neres 6 (85. Zakaria Labyad -), Kaj Sierhuis 6 (56. Klaas-Jan Huntelaar 6), Dusan Tadic 6

Heracles: Janis Blaswich 7; Wout Droste 7 (79. Tim Breukers -), Maximilian Rossmann 7, Robin Pröpper 7, Bart van Hintum 6; Yoëll van Nieff 7, Mohammed Osman 6, Lerin Duarte 7; Brandley Kuwas 7 (77. Alexander Merkel -), Adrián Dalmau 7, Kristoffer Peterson 8

Man of the match: Kristoffer Peterson

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen