Scorende Pellè verpest Chinese debuut Jordi Cruijff

11 augustus 2018, 17:15

Jordi Cruijff kende zaterdag een teleurstellend debuut als trainer van Chongqing Dangai Lifan. De coach van de Chinese club zag dat de grootmacht Shandon Luneng duidelijk te sterk was. Graziano Pellè en Diego Tardelli zorgden voor de doelpunten tegen de degradatiekandidaat: 0-2.

Cruijff werd eerder deze week aangesteld bij de Chinese club. Hij moet Chongqing Dangai Lifan behoeden voor degradatie uit de Chinese Super League. De komst van de Nederlander zorgde alleen niet bepaald voor een schokeffect.

Shandon Luneng nam na krap een half uur spelen de leiding via Pellè. Oud-PSV'er Tardelli maakte vlak na rust de 0-2 en besliste de wedstrijd in Shandons voordeel. Het was alweer de achtste nederlaag in de laatste tien wedstrijden voor de nieuwe club van Cruijff.

Door de nederlaag tegen de huidige nummer twee van China is Chongqing Dangai Lifan afgezakt naar de vijftiende plaats. In de Chinese Super League is dat een plek onder de rode streep. De degradatienood voor Cruijff en co is dus zeker aanwezig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen