Weghorst over Wolfsburg: "Wereld van verschil"

11 augustus 2018, 14:34

Spits Wout Weghorst maakte deze zomer de overstap van AZ Alkmaar naar het Duitse Vfl Wolfsburg. De aanvaller draaide de hele voorbereiding mee bij de Duitsers en merkt dat het andere koek is dan in Nederland. "We trainen vier keer zoveel en tweemaal zo lang."

Tien miljoen euro betaalde Wolfsburg vorige maand aan AZ om Weghorst los te weken. Zeker de eerste dagen in Duitsland waren zwaar, erkent Weghorst in gesprek met TC Tubantia. "De eerste drie weken was ik van half acht tot half acht op de club. Dan trainden we voor het ontbijt, van kwart over tien tot half één en om half vier moesten we nog tien kilometer lopen. Een wereld van verschil."

De spits zegt fit te zijn, maar merkt dat er in Duitsland anders getraind wordt dan binnen de eigen landsgrenzen. "We trainen vier keer zoveel en tweemaal zo lang als in Nederland, en de accenten liggen ergens anders. Hier gaat het minder over positiespel; de nadruk ligt veel meer op het hoge tempo en omschakelen. Mijn conditie bleek goed, ik hoefde gelukkig geen sessie over te slaan. Maar overal waar ik ging zitten, kon ik zo in slaap vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen